Koulumaailma eroaa eri kunnissa

Koulumaailma on kovasti muuttunut omista kouluajoista, mutta kolme poikaa, jotka ovat käyneet peruskoulua niin 1990-luvulla, 2000-luvulla kuin 2o10-luvullakin, ovat pitäneet minut ajassa mukana. Kun muutin Imatralta Punkaharjulle  vuonna 2010, niin minulle selvisi, miten erilaiset Imatran ja Savonlinnan koulumaailmat olivatkaan.

Siinä missä Imatralla oli kaikissa kouluissa Smart Board-taulut, niin Punkaharjulla niistä ei ollut vielä kaikki kuulleetkaan mitään. Smart Board- interaktiiviset taulut oli Imatralla digiloikan väline 2000-luvun alkupuolella, mutta se taitaa olla jo menneen talven lumia? Kurkkaa videosta, mikä se Smart Board olikaan..

 

Yhtä kaikki, kyllähän eroja on tänäkin päivänä. Eritoten oppilaiden käytössä oleva koulumateriaali on hyvinkin kirjavaa eri kunnissa. Toisessa kunnassa jokainen saa esim. omat ruotsin tehtäväkirjat, lukukirjojen ollessa kierrätettäviä. Toisessa taas niin tehtävä- kuin lukukirjatkin kierrätetään. Miten toteutuu siis oppilaiden oikeus yhdenvertaiseen opetukseen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *