Kuka Lea?

Olen Savonlinnan Punkaharjun pitäjässä asuva aktiivinen kansalainen, jonka tavoitteena on jatkaa kuntapäättäjänä Savonlinnassa. Olen Kokoomuksen ehdokas.

Olen työssä Metsä Woodin Punkaharjun tehtaalla laadunvalvojana sekä toimin käsityöyrittäjänä Raitavaara-yrityksessäni. Perheeseeni kuuluu kolme poikaa, mies ja kaksi kissaa. Minulla on teknillis-kaupallinenkoulutus; olen tradenomi ja prosessiteknikko. Työ koulutti minut myös työturvallisuusasioiden ammattilaiseksi.

Jo lapsena opin järjestöihmiseksi. Vapaaehtoistyötä, sitä entistä talkootyötä, aloitin tehdä n. 10-vuotiaana äitini mukana Imatran Ketterän naisjaostossa. Homma oli siis jääkiekkopelien kahviossa lihapiirakoiden kuumentamista, kahvin keittoa, mehun myymistä.

Opiskeluaikoina syttyi innostus toimia aktiivisena yhdistysihmisenä. Imatran teknillisen oppilaitoksen oppilasyhdistys  tarjosi ensimmäisen luottamustoimeni: olin yhdistyksen hallituksessa, myöhemmin yhdistyksen puheenjohtajana.

Olen ollut valtakunnallisen Marttajärjestön puheenjohtaja. Otin tehtävän nöyränä vastaan vuonna 2012, kiitollisena niille kaikille jotka luottivat tämän tehtävän minulle. Olen erityisen ylpeä kun sain johtaa 46 000 jäsenen valtakunnallista järjestöä luottamustoimessa puheenjohtajana. Sillä sitähän se oli, antoisa luottamustoimi, ei työsuhde, kuten moni luulee. Matkapäiviä kertyi kiireisimpinä vuosina yli 130 päivää, mutta nautin. Sain kohdata marttoja eri puolilla Suomea, tutustua järjestön upeisiin työntekijöihin ja olla mukana kehittämässä marttajärjestöä, yhdessä työntekijöiden, hallituksien ja jäsenten, marttojen, kanssa.

Kuntapäättäjänä toimimisen koulun kävin Imatralla, toimiessani 12 vuotta valtuutettuna, lautakuntien ja jaostojen jäsenenä, puheenjohtajana, hallituksen varajäsenenä ja maakunnallisissa tehtävissä. Sieltä on minun oppini toimia yhteistyössä eri puolueiden kanssa.

Nyt toimin kuntapäättäjänä Savonlinnassa valtuutettuna sekä mm. sivistyslautakunnan jäsenenä. Maakuntatasolla toimin Etelä-Savon maakuntaliiton hallituksessa ja valtuustossa.  Poliittisen luottamustoimen hoitaminen on mielestäni yhteistyötä, politikoinnille on melkoisen vähän tilaa kuntapolitiikassa. Niin tiukoissa tilanteissa suurin osa Suomen kunnista on.

Harrastukseni on aktiivinen yhteiskunnan seuranta, marttatoiminta, käsityöt sekä ulkoilu luonnossa.