Kuka Lea?

Olen Savonlinnan Punkaharjun pitäjässä asuva aktiivinen kansalainen, jonka tavoitteena on päästä vaikuttamaan  asioihin. Eduskuntavaaleissa olen ehdolla ensimmäistä kertaa, olen Kokoomuksen ehdokas.

Olen kolmen pojan äiti, yrittäjän puoliso, työelämän moniosaaja. Työkokemusta minulle on kertynyt mm. yrittäjyydestä ja erilaisista projektitöistä. Toimin myös yli 14 vuotta turvallisuusasiantuntijana metsäteollisuudessa. Nyt työskentelen Hotelli Punkaharjun asiakkuuspäällikkönä. Minulla on teknillis-kaupallinenkoulutus; olen tradenomi ja prosessiteknikko. Työ koulutti minut myös työturvallisuusasioiden ammattilaiseksi.

Jo lapsena opin järjestöihmiseksi. Vapaaehtoistyötä, sitä entistä talkootyötä, aloitin tehdä n. 10-vuotiaana äitini mukana Imatran Ketterän naisjaostossa. Homma oli siis jääkiekkopelien kahviossa lihapiirakoiden kuumentamista, kahvin keittoa, mehun myymistä.

Opiskeluaikoina syttyi innostus toimia aktiivisena yhdistysihmisenä. Imatran teknillisen oppilaitoksen oppilasyhdistys  tarjosi ensimmäisen luottamustoimeni: olin yhdistyksen hallituksessa, myöhemmin yhdistyksen puheenjohtajana.

Olen ollut valtakunnallisen Marttajärjestön puheenjohtaja. Otin tehtävän nöyränä vastaan vuonna 2012, kiitollisena niille kaikille jotka luottivat tämän tehtävän minulle. Olen erityisen ylpeä kun sain johtaa 46 000 jäsenen valtakunnallista järjestöä luottamustoimessa puheenjohtajana. Sillä sitähän se oli, antoisa luottamustoimi, ei työsuhde, kuten moni luulee. Matkapäiviä kertyi kiireisimpinä vuosina yli 130 päivää, mutta nautin. Sain kohdata marttoja eri puolilla Suomea, tutustua järjestön upeisiin työntekijöihin ja olla mukana kehittämässä marttajärjestöä, yhdessä työntekijöiden, hallituksien ja jäsenten, marttojen, kanssa.

Kuntapäättäjänä toimimisen koulun kävin Imatralla, toimiessani 12 vuotta valtuutettuna, lautakuntien ja jaostojen jäsenenä, puheenjohtajana, hallituksen varajäsenenä ja maakunnallisissa tehtävissä. Sieltä on minun oppini toimia yhteistyössä eri puolueiden kanssa.

Nyt toimin kuntapäättäjänä Savonlinnassa valtuutettuna sekä mm. sivistyslautakunnan jäsenenä. Maakuntatasolla pääsen näkemään maakunta- ja soteuudistuksen etenemistä Etelä-Savon maakuntaliiton hallituksessa.  Poliittisen luottamustoimen hoitaminen on mielestäni yhteistyötä, politikoinnille on melkoisen vähän tilaa kuntapolitiikassa. Niin tiukoissa tilanteissa suurin osa Suomen kunnista on.

Harrastukseni on aktiivinen yhteiskunnan seuranta, marttatoiminta, käsityöt sekä ulkoilu luonnossa.