Mikä on kunnan rooli tulevaisuudessa?

Kuntavaalit käydään aivan uudessa tilanteessa. Kunnan tehtäväkenttä on muuttumassa hyvin merkittävästi. Paljon puhetta on ollut ketä kiinnostaa kuntapäättäjän rooli tulevaisuuden kunnassa ja mitä päätettävää jää?

Mielestäni kuntapäättäjä on erittäin tärkeässä tehtävässä. Valtuutetut ja lautakunnissa istuvat päättävät lähiasioista. Mikä voisi olla ihmiselle tärkeämpää kuin sujuva arki?

Kun Marttaliitossa mietittiin kuntavaaliteesejä, oli itsestään selvää, että marttojen teesit koskettavat arkea. Liiton puheenjohtajana on helppo mainostaa ja haastaa muutkin ehdokkaat mukaan marttojen teeseihin

 

Kuntalaisen sujuvan arjen turvaaminen on lähipalveluita, kuten koulu järkevän matkan päässä, kirjaston/kirjastoauton palvelut, terveyskeskus, yhteispalvelupiste. Tärkeintä on kuitenkin toiminnot: ihmisen täytyy saada kaipaamansa palvelu. Ei riitä, että terveyskeskus töröttää keskellä kylää jos lääkäriä ei sieltä löydy.

Omakohtaisesti voin iloita saamaani hyvää palvelua hammaslääkäriasiassa. Hammassärkypotilaana sain nopeasti apua, ensin Savonlinnassa ja heti seuraavalla viikolla jatkohoidon Punkaharjulla. Ja sain hyvän, asiantuntevan ja ystävällisen palvelun. Kiitos, että homma toimi!

Arki ja sen sujuvuus on mielestäni onnellisen elämän lähtökohtia. Jos arki sujuu, niin isompien vaikeuksien kohdatessa meillä on enemmän voimia kohdata niitä. Siis kuntalaisen arkeen täytyy panostaa, myös tulevaisuudessa. Sen vuoksi pidän koko ajan ääntä arvokeskustelusta, joka pitää valtuuston käydä ja tehtyihin arvovalintoihin/päätöksiin sitoutua. Jotta kuntalaisen ei tarvitse koko ajan käyttää energiaa pelkäämiseen, että lähipalvelut viedään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *