Ovatko savonlinnalaiset päättäjät realistisia?

Onko tärkeämpää antaa kuva välittämisestä vai todella välittää? Savonlinnassa pelataan sellaisilla mielikuvilla, että meillä on mm. varaa tukea lentoliikennettä, hakea Euroopan kulttuuripääkaupungiksi, perustaa musiikkiluokkia, kaupunginhallituksen esittää ohi kaikkien investointiohjelmien leasing-koulun rakentamista Nätkin kaupunginosaan (vastoin voimassa olevaa valtuuston päätöstä).

Samaan aikaan tehdään Savonlinnassa mahdottomia henkilöstösäästöpäätöksiä. Päätökset eivät kajoa ”ikuisuusavustuksiin” eli Savonlinnan oopperan ja lentoliikenteen tukemiseen. Samaan aikaan kuitenkin leikataan kaupungin eri yhdistysten avustuksia 25%. Lisäksi kaupungin kouluverkko halutaan säilyttää entisellään, vaikka peruskoulun oppilasmäärä on vähentynyt vuosittain 100 oppilaalla.

Taistelen sen puolesta, että oppilailla on oikeus saada laadukasta opetusta. Nykyään kouluissa joudutaan karsimaan kaikista oppimateriaaleista, kirjatkin ovat huonokuntoisia ja tehtäväkirjoihin ei saa kirjoittaa. Taitoaineissa oppikirjan saa kotiin luettavaksi vain viikoksi ennen koetta. Tarvittavia digilaitteita käytetään hyödyksi hyvin vaihtelevasti eri kouluissa ja niiden määrä on valitettavasti riittämätön. Miten sitten ensi lukuvuonna, kun on säästettävä jälleen lisää?

Tulevat henkilöstösäästöt suurentavat opetusryhmiä, vähentävät valinnaisaineita sekä pienentävät tuntikehystä eli oppilaat saavat vähemmän opetusta. Koulunkäyntiavustajien määrää vähennetään lisää ja samanaikaisesti on yhä enemmän oppilaita, jotka ovat erityisen tuen tarpeessa. Oppilailla on oikeus laadukkaaseen opetukseen ja siitä on pidettävä kiinni!

Mikä ohjaa savonlinnalaisia päättäjiä? Voisimmeko olla tässä hetkessä enemmän realistisia ja antaa vähemmän katteettomia lupauksia siitä, että kaikki säilyy ennallaan. Savonlinnalaisten määrä väheni viime vuonna 1057 asukkaalla. Meidän päättäjien on pelastettava palvelut ja laitettava rakenteet kuntoon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *