Sertifikaatti saatu!

Koulussa kasvaa tulevaisuuden päättäjät, yrittäjät, työntekijät ja koko Suomen tulevaisuus. Miten siis Savonlinnassa toimitaan tulevalla valtuustokaudella? Jatketaanko säästämisen nimissä koulun ja koulutuksen kurjistamista vai nähdäänkö koulujen arvo? Opettajakoulutuksen loppuminen Savonlinnassa on älyttömän suuri menetys, mutta päätös on tosiasia ja nyt pitää mennä eteenpäin. Toki voidaan jäädä märehtimään syitä ja selityksiä tilanteeseen, mutta mielestäni ei kannata uhrata vuosiluokittain nuoria menneiden haikailuun. Nyt pitää toimia nykytilanteen puolesta.

Tein OAJ:n testi kuntavaaliehdokkaille ja sain sertifikaatinkin. No, sertifikaattia tai ei, niin koen suurta huolta savonlinnalaisten lasten koulunkäynnistä. Kirjoitin aiheesta Puruvesi-lehteen, ja koen suurta huolta nykyisen päätöksenteon arvopohjasta.

Lasku ei kuulu nuorille!

Kouluissa tilanne on hyvin erilainen kuin 50/60-luvulla, jolloin isot ikäluokat olivat koululaisia. Tilanne on muuttunut ja muuttuu koko ajan. Oppilaat ovat hyvin erilaisia ja iso joukko tarvitsee tukea koulunkäyntiin. Tukea siksi, että sitä mm. ei jostakin syystä saa kotoa, elämänhallinta on jo koululaisella hieman hakusessa tai oppilaalla on jokin terveydellinen syy tuen tarpeeseen. Samalla myös vanhempien suhde kouluun on muuttunut sitten 70-luvun. Sanoisinko, joskus liiankin usein kodin kasvatusvastuuta sysätään koululle. Eihän se niin voi olla! Kodin ja koulun pitäisi yhdessä toimia koululaisen tukemiseksi ja kannustajaksi.

Päättäjien rooli tässä tulevaisuuden kuntalaisten tukemisessa on varmistaa laadukas, nykyaikainen opetus ja koulutustaan ylläpitävä henkilöstö, opetukseen soveltuva opiskeluympäristö ja riittävät opetusvälineet.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *