Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Työ alkaa nyt

On se merkillistä, miten elämä kuljettaa. Muistan kuin eilisen erään kevättalvisen päivän vuodelta 1996 Imatralla. Olin ohjaavan koulutuksen kurssilla ja siellä kävimme keskustelua tulevaisuudesta. Kurssin vetäjä, Annukka Ihanus-Rainio tokaisi minulle yhtäkkiä: ”Mitä se tuleva kansanedustaja nyt siinä valittaa”. Muistan sen häkeltyneen ilmapiirin, jonka Annukan tokaisu sai aikaan. Olin häkeltynyt, jopa hieman nolostunut Annukan kommentista ja ajattelin, että niinpä niin justiinsa…

Mutta eestään sen löytää, minkä taakseen jättää. Aikaa kului ja paljon vettä virtasi Vuoksessa noista vuosista, mutta nyt siis minulla on mahdollisuus tavoitella kansanedustajan tehtävää. Kiitos Punkaharjun Kokoomus, joka minua esitti ehdokkaaksi, kiitos Kaakkois-Suomen Kokoomus ja sen piirihallitus, joka minut asetti ehdolle.

Työ kohti eduskuntaa alkaa virallisesti tänään. Tämä kampanja tehdään ja se onnistuu yhteistyöllä. Yhteistyötä tarvitaan vaalien aikaan, mutta erityisesti vaalien jälkeen. Eduskunnassa ei kukaan saa aikaan asioita yksin, vaan yhteistyössä muiden kanssa.

Uskon, että minun pitkä kokemukseni kuntapolitiikasta,  valtakunnalliset luottamustoimeni mm. Marttaliiton puheenjohtajuus (v. 2012-04/2018) sekä monet muut tehtävät on ollut loistava oppipolku kansanedustajan tehtävään. Myös elämä on opettanut. Kiltistä tytöstä on kasvanut aikuinen nainen, joka on kokenut ja oppinut elämän polulla monenlaista. Mutta luja usko yhdessä tekemiseen on ollut aina vahva.

Toivottavasti kohtaamme kun kierrän äänestysaluettamme. Kaakkois-Suomen vaalipiiri on laaja, 30 kuntaa Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Kymenlaakson maakunnissa. Äänestysalueeseen kuuluvat Enonkosken, Haminan, Heinäveden, Hirvensalmen, Iitin, Imatran, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Kotkan, Kouvolan, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Miehikkälän, Mikkelin, Mäntyharjun, Parikkalan, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Pyhtään, Rantasalmen, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Savonlinnan, Sulkavan, Taipalsaaren sekä Virolahden kunnat.

Tule keskustelemaan kanssani arjen asioista, tulevaisuuden tuulista ja Suomesta.

Pohditaan, miten Suomella menee ja mitä Kaakkois-Suomi tarvitsee. Yhdessä.

1 ajatus aiheesta “Työ alkaa nyt”

 1. Reija Setälä

  Hyvä Lea
  Juttelin Strasbourgissa hotellimme aamiaisella Liisa Jaakonsaaren kanssa, olen tutustunut häneen enoni hautajsisissa vuosia sitten. Asuivat aikoinaan Oulussa naapureina ehkä n. 40 v sitten.
  Olin liikuttunut, että Liisa kaikken työkiireensä keskellä ehtii/jaksaa tulla ystävänsä hautajaisiin!!
  No Strasbourgin aamiaisella juteltiin kuulumisia ja totesin sitten, että sinäkö nyt olet luopumassa näistä hommista? Hän kertoi, että kyllä hän jaksaisi ja haluaisi vielä jatkaa MEPinä, mutta uutta vaalikierrosta hän ei enää jaksa. Totesin hänelle, että eikö tuo meriittilista puhu puolestaan- tulet varmasti valituksi ilman isompaa kampanjointia. Hänen vastauksensa oli kunnioitusta herättävä! Työn perusta on hänen mukaansa äänestäjien kohtaaminen ja kentän äänen kuuleminen! Hän koki, että ilman kampanjaa hän ei ole riittävän tietoinen ihmisten ajatuksista ja tuntemuksista. Hänhän ei edusta itseään vaan äänestäjiään!
  Vastaus oli luottamusta ja kunnioitusta herättävä!! Miten viisas nainen!! Vastuuntuntoinen ja luotettava….hänelle kokeneena politikkona oli tehtävä kirkkaana mielessään.
  Myös Sirpan jutustelussa olin kuulevinani jossain vaiheessa matkaamme tuon saman ajatuksen valtuutuksen antajien kuulemisen tärkeydestä.
  Onnea Lea kampanjaasi! Menestyt takuulla ja aloitat pian kansanedustajana! Nauti nyt kampanjan aikana ihmisten kohtaamisista ja kuuntele herkin korvin, mitä eväitä saat heiltä matkallesi. Perustaa tulevalle urallesi luot nyt! Kirjoitta ahkerasti! Seuraan biogista matkaasi Arkadian mäelle… terveisin Reija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *