Vaalikone -löytyykö ehdokasta?

Ajattelen tätä päivää, mutta aloitanpa muistelulla. Kuntavaaleissa, vuonna 2008 lokakuussa, oli markkinoinnin pääväline se perinteinen: jaettiin mainoksia postilaatikoihin. Sitä tuli tehtyä. Vaalikoneet olivat toki käytössä jo tuolloin, mutta niiden kautta äänestysvalintoihin vaikuttaminen oli merkityksettömämpää kuin tänään. Vai onko vaalikoneet tänäänkin pelkkää viihdettä?

Varsinaista viihdettä oli kyllä vaalikoneen täyttäminen. Vaalikoneiden ”kruununa” voisi pitää Ylen vaalikonetta: paljon kysymyksiä ja videot päälle! Siinä sitä olikin tekemistä. Missä kuvaan? Ja kun kuvauspaikka selvisi, niin mitenkäs valaistus? Kun omaa silmälasit, niin varjot oli mahtavat poskipäissä (valaistuksena yleisvalo, eihän sitä studiovaloja kotioloissa ole). Ja kaikkein tärkeintä pitäisi olla asiasisältö….

Kutrit kuntoon, vastauksia valmistelemaan, ääntä avaamaan ja kuvaus.

 

Mutta miten sitten kävikään. Asiaa aivan liikaa 30 sekunnin videoklippiin ja juuri kun videon alku meni niin hyvin, niin lopussa tuli takelleltua tai lause jäi kesken. Taistelua, kokeilua, turhautumista, onnistumisen iloa, sitä kaikkea se oli.

Kuten kaikkiin kunnon draamoihin kuuluu, loppuhuipennus oli sitten oma lukunsa:

Maalla kun asuu, niin verkkoyhteydet ei aina toimi. Joten ei kun uudestaan. Tosin eihän ne toimineet muuallakaan Suomessa viime viikon sunnuntaina, viimeisenä vastauspäivänä. Sinällään ei kyllä mikään uutinen…

http://yle.fi/uutiset/3-9492648

Käyhän vastaamassa Ylen vaalikoneeseen ja katso mitä mieltä minä olen asioista.

https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/?em_debug_published=1

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *