Vaalitilaisuudet alkaneet

No nyt on vaalikampanjan aloitus tehty. Eilinen päivä meni Savonlinnan torilla. Päivä oli ilmanalaltaan perinteinen markkinasää:vettä satoi pitkin päivää ja aurinko pilkahteli muutaman kerran.

Markkinahumu ja kävijämäärä ei ollut paras mahdollinen, sillä huono sää karkoitti kävijöitä. Tänään on kaikki toisin. Tai ainakin toivon niin, sillä jos markkinoilla ei tänään käy eilistä enempää ihmisiä, niin kauppiaiden näkökulmasta ei tapahtumaa voi mainostaa kaupalliseksi menestykseksi. Toivotaan, että tälle päivälle luvattu aurinkoinen sää pitää paikkansa. Meininki ainakin meidän porukalla oli hyvä! Ja olihan se kiva meininki myös naapuriteltankin porukalla 😊.

Eilinen päivä, sateesta ja tuulesta huolimatta, oli mukava päivä. Sain käydä monipuolista keskustelua niin savonlinnalaisten kuin muualtakin paikalle tulleiden ihmisten kanssa. Ihmisiä puhutti Savonlinnan korkea kunnallisveroprosentti. Asiaan pitää saada laskua tulevalla valtuustokaudella, se on myös minun selvä tavoitteeni. Kyllä asumiskustannukset kaikkineenkin ovat Savonlinnassa sietämättömän korkealla tasolla.

Mielestäni Savonlinnan tärkein pääoma ovat sen asukkaat, veronmaksajat. Tällä hetkellä asukas ei ole ”kuningas”, vaan vähän kuin välttämätön tulonlähde. Ja kuitenkin kunnan tehtävä on tuottaa palveluita kuntalaisille. Se pitää tulevien valtuutettujen muistaa vaalien jälkeenkin.

Vaikka sää ei ollut eilen parhaimmillaan, niin tunnelma oli hyvä, ainakin ehdokkaiden kojuilla. On tosi mukava olla ehdokkaana ja pyrkiä vaikuttamaan Savonlinnan tulevaisuuteen. Yhdessä keskustellen, suunnitellen ja päätöksiä tehden  Savonlinnasta tulee vieläkin mukavampi paikka asua ja elää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *