Vaikuta valtuutettuihin

Meille suomalaisille on jotenkin tyypillistä, että emme ota yhteyttä valtuutettuihin. Vain vaalien alla käymme keskustelua.  On erittäin tärkeää, että valtuutettuihin pidetään yhteyttä koko ajan. Ja valtuutetut pitävät yhteyttä kuntalaisiin. Siten voi vaikuttaa asioihin jo valmisteluvaiheessa. Liian usein asiaan herätään vasta kun asia on valtuuston käsittelyssä. Onhan vaikuttamismahdollisuus  paljon suurempi valmisteluvaiheessa ja lautakuntien käsitellessä asioita.

Sain vaalitulosiltana idean: jospa me punkaharjulaiset valtuutetut kiitämme äänestäjiä ja järjestämme kiitoskahvit. Luuri vain korvalle ja soittokierrosta tekemään. Lähes kaikki vastavalitut valtuutetut lähtivät ideaani innolla mukaan. Ei riitä että saa idean; pitää saada muutkin innostumaan. Kiitos siis kaikille mukaan lähteneille. Tänään siis tarjoamme yhteiskahvit Punkaharjun Ystäväntuvalla (Kauppatie 2) klo 16-18.

Olen toiminut 2000-luvulla 3 valtuustokautta valtuutettuna Imatralla. Itselleni oli tuolloin  yllätys, kuinka vähän ihmiset ottivat yhteyttä. On erittäin tärkeää kuulla mitä teillä kuntalaisilla on mielessä ja saada aitoa kuntalaisnäkemystä päätöksien pohjaksi. Tämän päivän kiitoskahvit ovat lähtölaukaus 4 vuoden ”hiljaisuuden kuilun” (vaalien välisen ajan) umpeen kuromiseksi. Kuntalaisten tieto ja kokemus tulisi olla osa päätöksenteon prosessia.

Tänään siis tarjoamme munkkikahvit ja teet, joten tulkaa paikalle kysymään, kertomaan ja juttelemaan ajatuksistanne, kuinka Savonlinnassa voidaan tehdä hyviä päätöksiä ja saamme kehitettyä kaupunkiamme kuntalaista kuunnellen.

Kiitos siis kaikille äänestäjille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *