Valtuustoaloite 11.1.2021

Tammikuussa 2021 tein aloitteen valtuutettujen yhtenäisistä sähköposteista savonlinna.fi-päätteellä. Samassa aloitteessa esitin myös luottamushenkilöiden valokuvia ja luetteloa kunkin henkilön luottamustoimista. Kunnan luottamustehtävä on julkinen tehtävä ja asukkaat sekä päättäjät tulee saada aktiiviseen vuoropuheluun.

 

VALTUUSTOALOITE 11.1.2021

 

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA ASUKKAIDEN VUOROVAIKUTUKSEN PARANTAMINEN

ALOITEEN SISÄLTÖ

Savonlinnan kaupungin strategiassa kohdassa Asukaslähtöinen ja palveleva hallinto todetaan mm.: ”Kasvatamme vahvaa vuorovaikutusta sekä lisäämme päätöksenteon avoimuutta.”

Yksi keskeinen oppi vallitsevan koronapandemian johdosta on ollut sähköisen tavoitettavuuden ja vuorovaikutuksen kehittäminen. Siitä oiva esimerkki on tämäkin valtuustokokous, joka toteutetaan Teams-yhteydellä ja kokous on kaikkien seurattavissa verkossa.

Kuntapäättäjänä toimiminen on tehtävä, jossa tulee olla kuntalaisten tavoitettavissa. Jotta luottamushenkilöiden tavoitettavuus paranee, tulee kaikille valtuutetuille ja lautakuntien jäsenille ottaa käyttöön savonlinna.fi-sähköpostiosoitteet uuden valtuustokauden alusta alkaen.

Lisäksi kaupungin verkkosivuille tulee lisätä jokaisesta luottamushenkilöstä valokuva ja kooste kaikista kunnallisista luottamustoimista, joita henkilöllä on. Näin päätöksentekijät saavat kasvot ja kuntalaiset yhdellä silmäyksellä kokonaiskuvan kunkin luottamushenkilön luottamustoimista. Kunnan luottamustehtävä on julkinen tehtävä ja kaupungin strategiassa painotetaan asukkaiden osallistamista, joten asukkaat ja päättäjät tulee saada aktiiviseen vuoropuheluun.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *