Valtuustoaloite 15.6.2020

Kesäkuussa 2020 tein valtuustoaloitteen kaupungin yleisilmeen siistimisestä. Ajatukseni oli, että niin polttopuita kaipaava kuntalainen hyötyisi samalla kuin kaupungin yleisilmettä voitaisiin kohentaa.

VALTUUSTOALOITE 15.6.2020

SAVONLINNAN KAUPUNGIN YLEISILMEEN SIISTIMINEN JA PUSIKOIDEN RAIVAUS

Kaupungin strategiassa v. 2018-2021 on kohta:” Kannustamme ja aktivoimme kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita oman asuinympäristönsä kehittämiseen.” Monta kertaa ihmistä aktivoi jokin hyöty, jonka toimistaan saa. Tässä aloitteessa tarkoitettu hyöty on polttopuut.

Mainio tapa saada kaupungin yleisilmettä siistittyä on pusikoiden raivaus. Savonlinnan kaupungin alueella on paljon pusikoituneita alueita, joista olisi hyvä poistaa riukumaista puustoa.

Esitän, että kaupunki järjestää vuosittain kampanjan, jonka tarkoituksena on saada ihmiset siivoamaan oman lähialueen pusikoita. Kampanja toteutettaisiin kaupungin metsäpuolen ihmisten toimesta niin että kaupunki koordinoisi asian: kuntalainen saisi poistaa tietyn kokoiset puut ennalta sovitulta alueelta, tietyn ajan puitteissa. Esim. metsäinsinööri olisi kartoittanut siistittäviä kohteita tai kuntalainen voisi itse esittää raivattavan kohteen. Osapuolet sopisivat raivauksen aikataulun ja toimintatavat. Näin kaupungin alueet siistiytyisivät ja kuntalainen saisi polttopuuta sitä itse raivaamalla.

Uskon, että Savonlinnasta löytyy paljon ihmisiä, jotka haluaisivat näin polttopuita itselleen hankkia ja samalla osaltaan kohentaa oman kaupunkinsa yleisilmettä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *