Viime vuoden kohokohtia, osa 1

Muistelen vuotta 2018 luottamustehtävieni näkökulmasta. Jos sinua kiinnostaa muuten viime vuoteni kohokohdat, voit seurata niitä https://marttamamma.blogspot.com sivuilta.

Viime vuosi oli erityinen monella tapaa luottamustoimissani. Tammikuussa olin ensimmäistä kertaa vaalivirkailijana Savonlinnassa. Vaaleina tietysti presidentinvaalit. Heikinpohjan vaalipaikalla meni tuo vaalisunnuntai ja hommat sujuivat mainiosti koko tiimillä. Ja mikä parasta, äänestysvilkkaus oli hyvä. Asetelmanhan vaaleissa oli melko selvä jo ennakolta. Hyvä kun ihmiset kävivät kuitenkin äänestämässä.

Yksi hienoista asioista, joita minulle tapahtui viime vuonna, oli päästä osaksi Naisen Ääni-etelä-karjalaisen naisen elämää -näyttelyä. Pääsin todella upeiden naisten joukkoon, kun näyttely kiersi Etelä-Karjalaa. Näyttely liittyi osana Suomi-100 juhlavuotta. Etelä-Karjalan näyttely tavoitti helmikuussa.

  

Kevättalvi meni tasaisesti kunnallisia ja maakunnallisia luottamustoimia hoitaessa. Kaupunginvaltuuston kokouksia, maakuntahallituksen kokouksia, lautakuntatyöskentelyä ja muita kokouksia. Maakuntahallituksessa työskentely piti koko ajan ajantasalla missä mennään niin Etelä-Savon maakunnassa kuin maakunta/sote-uudistuksessakin.

Suurimman muutoksen luottamustoimissa koin huhtikuun lopussa, kun monivuotinen puheenjohtajuuskauteni päättyi Marttaliitossa. Kiersin Marttaliiton puheenjohtajana viimeiset vuodet n. 130 päivää eri puolilla järjestökenttää ja muita valtakunnallisia verkostoja. Marttajärjestö tarjosikin minulle varsinaisen martta-akatemian niin valtakunnallisten verkostojen luomiseen, vaikuttamiseen, suomalaiseen järjestökenttään yleensä kuin 45 000 jäsentä omaavan järjestön kehittämiseen. Myös vaikeita päätöksiä oli tehtävä vuosien varrella, mutta sitä vartenhan tehtävässä ollaan. Tekemässä päätöksiä ja viemässä omalta osaltaan järjestöä eteenpäin. Luulin, että valtakunnallinen työskentely päättyi tuohon kokoukseen, mutta minulla onkin ilo jatkaa marttojen kanssa juhlavuoden martta-lähettiläänä koko järjestön 120-vuotis juhlavuoden 2019! Joten luvassa on ihania kohtaamisia, puheita, tapahtumia, marttoja. Järjestötyöllä on vahva tehtävä suomalaisessa yhteiskunnassa.
Jatkan viime vuoden pohdintaa seuraavassa julkaisussa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *